loader
Foto

„Ediția de Vest”: Mineritul în Valea Jiului este pe cale de dispariţie

Aproape 2000 de persoane au participat în Valea Jiului la un miting organizat de Sindicatul Muntele, care reprezintă interesele angajaţilor de la Complexul Energetic Hunedoara.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Protestul a fost organizat pentru a determina implicarea guvernului în redresarea Complexului Energetic Hunedoara.

Sindicaliştii cer ca autorităţile să ia măsurile economice necesare pentru ca această companie energetică să fie redresată. Ei spun că falimentul complexului va duce la dispariţia a cel puţin 6.500 de locuri de muncă.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 890 milioane lei. La sfârşitul anului 2014, mai mulţi furnizori i-au cerut insolvenţa.

Complexul este format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi din minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan din Valea Jiului. În anii 1990 în minerit şi siderurgie lucrau peste 130.000 de oameni, acum au mai rămas 7.000.

Invitați în studio sunt: Petre Nica (preşedinte sindicatul Muntele), Cristian Istoc (vicepreşedinte sindicatul Muntele) și Ramona Roşulescu (jurnalist Ziarul Văii Jiului).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 25.05.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 26.05.2015 la ora 00:30.

 

 

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara