loader
Foto

Ediția de Vest: Parcurile naţionale sunt patrimoniu natural

Judeţul Caraş Severin are cele mai multe Parcuri Naţionale din vestul ţării. Cu toate acestea, pădurile sunt exploatate în regiune. Mii de metri cubi de lemn sunt tăiate periodic.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Tăierile de lemn din pădurile din Caraş Severin nu sunt ilegale. Sunt însă abuzive, pentru că, sub protecţia legii, mii de arbori cad pradă drujbelor şi topoarelor.

Totul pare o afacere protejată de autorităţi. La nivel declarativ, reprezentanţii Romsilva, autorităţile locale şi centrale îşi doresc o reglementare care să pună punct mascrului. ONG –urile care activează în domeniu încearcă să găsească soluţii pe care să le propună autorităţilor.

La Ediţia de Vest am vorbit despre cât de important este să respectăm natura şi cum o respectăm. Invitați în studio au fost: Ştefan Stănescu (director Direcţia Silvică Caraş Severin), Ioan Gaşpar (Director Parcul Naţional Domogled -Valea Cernei) și Cătălin Gavrilă (reprezentant Asociaţia WWF).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 23.03.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 24.03.2015 la ora 00:30.

***

Ediţia de Vest poate fi urmărită şi pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara