loader
Foto

"Ediția de Vest": Revoltă la Sacoșu Turcesc, Timiș

Oamenii din localitatea timișeană Sacoşu Turcesc sunt nemulțumiți de faptul că mai multe familii din satul învecinat le defrișează pădurile, aflate într-o arie protejată.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Localnicii au reușit să-i prindă chiar în momentul în care încărcau în căruțe zeci de copaci taiați. I-au dat pe mana autorităților, însă toți sunt cercetați în stare de libertate.

Situația datează de ani de zile iar oamenii au ajuns în pragul disperării. Hoții sunt din localitatea învecinată Berini și intră în pădurile aflate în aria protejată Lunca Poganișului și taie arborii făra să țină cont de amenzile și dosarele penale care curg pe numele lor.

Discutăm despre această situație împreună cu Cătălin Spânu (consilier local Sacoșu Turcesc), Daniela Crainic (reprezentant ONG) și Aristotel Vișoiu (inspector șef ITRSV Timiș).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 23.02.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 24.02.2015 la ora 00:30.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.


4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara