loader
Foto

Galerie foto

Ediție specială "În Prelungiri": filme despre sport de la MTV Szeged și RTS NoviSad

Redacțiile de limba română ale televiziunilor publice din Szeged și Novi Sad au realizat de-a lungul timpului numeroase filme documentare având ca personaje principale sportivi români.

 

Florin Mihoc
„În prelungiri”, anul 25! Cu Florin Mihoc, la TVR 3 şi TVR Timişoara

La început de an 2014, la cererea telespectatorilor și în cadrul parteneriatelor tradiționale cu televiziunile publice din Szeged și NoviSad, TVR Timișoara redifuzează la "În Prelungiri" două filme documentare despre sportivi români realizate de redacțiile de limba română din Ungaria și Serbia.

În noaptea de 27/28 noiembrie 1989, Nadia Comaneci, gimnasta cunoscută în întreaga lume, fugea peste graniță împreună cu un mic grup de ”frontieriști”.

După 20 de ani, redactorii emisiunii în limba română de la televiziunea regională MTV-Szeged au investigat cazul căutându-i pe cei care au sprijinit sau au cunoscut amănunte despre fuga Nadiei: un cioban-călăuză, o gazdă la care a poposit sportiva până la lăsarea întunericului, grăniceri.

Filmul a fost realizat de Tiberiu Boca de la MTV Szeged și este subtitrat alternativ în română și maghiară.

Cel de-al doilea film este realizat de Tatjana Mohan Guzijan de la RTS Vojvodina Novi Sad. Portretul unuia dintre cei mai cunoscuţi sportivi de etnie română din Voivodina, în Serbia, Panta Ardelean, prezintă un om înzestrat natural, încă din copilărie, cu calităţi fizice şi spirit competiţional deosebit.

El a reuşit să se afirme în mai multe discipline sportive: de la atletism, fotbal, volei, pînă la ...popice. De altfel, aşa s-a şi ales cu porecla Pope.

Emisiunea se difuzează concomitent pe TVR Timișoara și TVR3 sâmbătă 4.01 la ora 17.00, cu reluare pe ambele canale sâmbătă 4.01 la ora 23.00 și luni 6.01 la ora 15.30.

(w882)

 

 

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara