Educație la toate vârstele
miercuri, 16 decembrie 2015
„Radiocomunicaţii de Urgenţă” este un manualul şi ghidul operativ pentru formaţiuni voluntare şi profesioniste, care a apărut ca o necesitate pentru instruirea personalului implicat în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Manualul este adresat instruirii, cu caracter general şi permanent, iar ghidul operativ este destinat strict utilizării în teren, la fața locului, pentru soluţionarea eficientă şi rapidă a unor situaţii tactice.

Materialele au fost redactate în baza colaborării dintre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş şi formaţiunea Compartimentului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă „SALVO” şi editate prin sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Editurii „Politehnica” Timişoara.

Despre necesitatea şi utilitatea acestui manual discutăm cu lt.col.ing. Lucian Vasile Mihoc, inspector sef al I.S.U. BANAT, dr. ing. Mateaş Marius, radioamator autorizat, operator radio general în Serviciul Mobil Terestru, şi cu Loredana Gavrilovici, de la Primăria Timişoara, coordinator al Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat SALVO, operator radio general în Serviciul Mobil Terestru.

Asociaţia „De-a Arhitectura” îşi propune dezvoltarea şi promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit în vederea conştientizarii şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului.

Prin înţelegerea şi asumarea acestor valori de către diverse categorii de public, se urmăreşte creşterea calităţii mediului construit din mediile urbane si rurale. Obiectivele asociaţiei sunt introducerea în curricula şcolară a educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru copii, precum şi încurajarea şi îndrumarea cadrelor didactice în a utiliza mediul construit şi arhitectura ca resurse de învăţare pentru alte materii.

Despre toate acestea vom discuta cu arhitecta Dana Ardelean, coordonator Timişoara –Arad, cu Felicia Popovici- coordonator învăţători şi cu arhitecta Ana Ionescu, voluntar.

Pentru că sărbatorile se apropie cu repeziciune, designerul Maria Burnete vine la „Ora regiunii” cu cea mai recenta colecţie a ei , „Hello RED!” . Colecţia de toamnă-iarnă este inspirată din glamul Hollywood -ului aniilor 50 cu discrete elemente orientale, care dau un plus de lux .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara miercuri 16.12.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 17.12.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 20:31
  x5 minute de istorie
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi în limba germană
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte