Educaţia prin artă, cea mai frumoasă formă de educaţie
miercuri, 23 martie 2016
Membrii trupei NiL au paticipat între 17 şi 20 martie la a 13-a editie THEATERSPIELE VARAZD, un festival international de teatru în limba germană pentru elevi.

La festival au fost prezente trupe din Croaţia, Serbia, Ungaria şi România.

Cei de la NiL au participat la workshop-uri şi au prezentat două spectacole: monodrama ALWAYS ULTRA de Clemens Schäfer, cu Mara Bugarin, elevă în clasa a VIII şi ÎN PIAŢĂ o scenetă cu Niko Becker şi Robert Schein Bogdanov (în travesti ).

Despre această participare, dar şi despre multele evenimente pentru care se pregătesc tinerii actori, vom discuta cu actriţele Isolde Cobeţ şi Dana Borteanu, coordonatoarele acestei trupe, dar şi cu Robi Schein Bogdanov, unul dintre membrii NiL.

Giroc Musical Teens (sau Tinerii Muzicieni din Giroc) a luat fiinţă la finele anului 2012, în comuna Giroc la iniţiativa primarului comunei şi a lui Sergiu Simonese, din dorinţa de a oferi elevilor de gimnaziu o alternativă şi posibilitatea de a participa la un cerc de muzica pop.

La acest cerc muzical, elevii adolescenţi au posibilitatea de a învaţa un instrument precum chitara sau orga, dar şi de a cânta vocal cântece originale, special compuse pentru ei. De la înfiinţare şi până acum GMT a participat cu succes la mai multe concursuri şi fetivaluri.

Istoria acestui grup o vom afla chiar de la coordonatorul său, Sergiu Simonese, cel care este şi compozitorul pieselor pe care grupul le va interpreta live la „Ora regiunii”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 23.03.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 247.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)

 


 • 21:54
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte