loader
Foto

Galerie foto

Educaţie spaţială şi ecologică prin proiectele ESERO şi EcoStuff România

A trezi inspiraţie în timpul predării este cheia unei învăţări eficiente.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Aceasta este misiunea ESERO, Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială.

Principalul proiect al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) de susţinere a învăţământului primar şi secundar în Europa, ESERO utilizează spaţiul cosmic drept un context creativ şi generos în conţinut pentru predarea şi învăţarea disciplinelor care oferă elevilor cunoştinţe şi competenţe în ştiință, tehnică, inginerie şi matematică, încurajându-i către o carieră viitoare în aceste domenii.

Cu amănunte despre proiectele ESERO vine la „Ora regiunii” Virgiliu Pop, cercetător ştiinţific Agenţia Spaţială Română.

EcoStuff Romania în parteneriat cu Flex Romania a demarat proiectul Urban Intervention 2017, care presupune realizarea de rasteluri funcţionale pentru biciclete şi montarea acestora în oraş (pentru a îmbunătăţi infrastructura existentă) precum şi conceperea unui ghid de infrastructură urbană destinată parcării bicicletelor.

Proiectul se va desfăşura în 3 etape, iar bicicliştii din Timişoara şi din împrejurimi se pot implica în fiecare dintre acestea. Despre acest proiect , dar şi despre cele ce urmează să se desfăşoare pe parcursul anului 2017, vom discuta cu Radu Rusu, preşedinte EcoStuff România.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 25.01.2017 la ora 20.00, cu reluare joi 26.01.2017 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara