loader
Foto

Expoziția "Brancuși: surse românesti și perspective universale” la Timișoara | VIDEO

Expoziția "Brancuși: surse românesti și perspective universale”, cea mai importantă expoziție dedicată marelui sculptor român în ultima jumatate de secol în Romania poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Timișoara până în data de 28 ianuarie 2024.

 

Ana Maria Chevereșan
Telejurnal Regional TVR Timișoara

Pentru că a adus în România cea mai mare și complexă expoziție a marelui sculptor, Timișoara l-a transformat pe Brâncuși într-un adevărat brand al orașului în această perioadă. Portretul lui Brâncuși se regăsește în mai toate locurile publice, alături de invitația de a vizita expoziția găzduită de Muzeul de Artă. Și comercianții de suveniruri și-au adaptat oferta.

Găsim plachete, magneți, căni sau chiar brichete inscripționate cu chipul marelui sculptor. Un mare lanț comercial care activează în România oferă rețetele mâncărurilor preferate ale lui Brâncuși, iar restaurantele au introdus în meniu preparate care poartă denumiri ale operelor sale.

 

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara