loader
Foto

Galerie foto

Expoziția "Orhidee şi alte specii rare de plante din vestul României" la NoviSad

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Banatului a dus, în Serbia, cele mai frumoase fotografii cu orhidee şi alte specii rate de plante din vestul României.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Vernisajul ineditei expoziţii intitulate „Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României”, a avut loc în 6 februarie 2015, şi a fost găzduit de Institutul provinciei autonome Voivodina pentru protecţia mediului din Novi Sad , care va fi, timp de o lună, gazda acesteia.

Autorul fotografiilor este dr. Sretco Milanovici, biolog-muzeograf la Secţia de Științele Naturii a Muzeului Banatului. Aceasta expoziţie are ca scop expunerea stării actuale a speciilor rare de plante, starea şi diversitatea habitatelor naturale în care cresc acestea şi ameninţările la care sunt expuse. De la începutul lunii martie, expoziția va putea fi văzută la Vârşeţ.

Despre acestă expoziţie, dar şi despre dezastrele ecologice cauzate de tăierile masive de copaci, vom discuta chiar cu dr. Sretco Milanovici, biolog, expert in botanică la Muzeul Banatului din Timişoara.

Marion Krautner este o tânără care şi-a urmărit pasiunea pentru muzică, deşi a ales să se ocupe în viaţă cu altceva. A studiat pianul încă din copilărie, apoi a început să cânte la chitară.

Anul trecut şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să scoată un album. „MURMUR” , căci acesta este titlul albumului ei de debut, s-a născut la finele lui 2014 şi are opt piese, patru în engleză şi patru în limba română.

La „Ora regiunii” Marion va cânta live piese de pe acest album , însoţită de un band de muzicieni cunoscuţi pe scena muzicală timişoreană: Teodor Pop la clape, Victor Miclăuş la bass, Florin Crâncu la tobe şi Mihai Pascu la chitară.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 18.02.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 19.02.2015 la ora 11.30.

(w882)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara