loader
Foto

Familii muzicale din Banat

TVR Timişoara a descoperit de-a lungul timpului numeroși tineri interpreţi arădeni și chiar întregi familii muzicale din Banat.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

La început de brumar, vă dăm întâlnire din inima Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara cu două familii muzicale, care ne arată încă o dată că dragostea şi darul interpretării cântecului popular din acest colţ de ţară, se transmit din generaţie în generaţie: Georgiana şi Dan Necşa din Timiş împreună cu Antonio Ştiopon şi Carmen Biruescu din Caraş Severin.

Doi tineri interpreţi arădeni, descoperiţi în cadrul festivalurilor de folclor şi a emisiunilor “Cântecul de acasă” şi “Vocea Populară” de către TVR Timişoara vor aduce buchet de cântece zărandene iar taragotistul timişan Ionel Acea ne interpretează adevărate bijuterii bănăţene culese de domnia sa in anii `70.

La rubrica din arhiva TVR, ne întâlnim tot cu o familie muzicală: Luca Novac şi Maria Tudor!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3, joi, 1.11.2018, de la ora 19.00 (cu reluare vineri 2.11.2018 de la orele 2.00) iar pe TVR Timişoara duminică 4.11.2018 de la ora 18.30 (cu reluare sâmbătă 10.11.2018 de la orele 12.30).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv.

21:30 Sarea în bucate

22:00 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara