loader
Foto

Felicitări Keresztes Peter: Premiul Circom Regional pentru Mobile Journalism!

Folosim cu toții telefonul mobil pentru a face mici filmulețe cu familia sau prietenii. Să realizezi însă filmări la nivel profesional este însă o adevărată provocare.

 

Peter Keresztes
Roxana Morun
Ora regiunii
Telejurnal Regional TVR Timișoara
Minorități în limba maghiară
Europa 360°

Multe televiziuni din Europa, dar si din America, folosesc deja telefonul mobil pentru a reduce costurile de producție dar și pentru a realiza materiale în zone dificile, acolo unde camerele profesioniste nu pot fi folosite.

Pentru a realiza reportaje sau transmisiuni în direct folosind doar cu un telefon mobil e nevoie însă de dezvoltarea prin training a unor abilități specifice.

Asociația Europeană a Televiziunilor Publice Regionale, CIRCOM Regional, a organizat recent la Budapesta un astfel de training  la care au participat 20 de jurnaliști din 11 țări europene.

Roxana Morun și Keresztes Peter de la TVR Timișoara au fost printre participanții la training la sectiunile începători, respectiv avansati.

La finalul săptămânii de training, reportajele realizate de cursanți au fost evaluate de un juriu condus de David Lowen- președinte Prix Circom.

Colegul nostru Keresztes Peter, realizatorul emisiunii în limba maghiară „Panoramic de Sud-Vest”, a obținut premiul I pentru cel mai bun reportaj.

Reportajul său spune povestea a trei oameni fără adăpost, care până nu demult locuiau într-o peșteră încălzită de apa termală. Inventivi, ei au construit o mică piscină la gura de scurgere a unor băi termale, unde nu numai că spală rufe, ci au posibilitatea de a se îmbăia în apa caldă.

Reportajul premiat va fi difuzat alături de toate celelalte reportaje MoJo în ediții speciale ale emisiunii "Europa 360" și în alte programe ale TVR Timișoara.


9:00 Tableta de sănătate (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara