loader
Foto

Galerie foto

Festival Aurelia Fătu Răduţu la Bocșa

Aurelia Fătu Răduţu, una din cele mai valoroase interprete ale muzicii populare româneşti, a fost omagiată la Bocşa prin festivalul naţional concurs ce-i poartă numele.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Drumurile emisiunii "Cântec şi Poveste" ne-au purtat în luna lui cireşar la Bocşa, locul natal al Aureliei Fătu Răduţu.

Primăria şi Casa de Cultură Bocşa au organizat şi în acest an festivalul– concurs ce-i poartă numele, ajuns la ediţia a– XXII–a.

S-au întrecut în cântec tineri din Banat, Ardeal şi Oltenia cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, juriul apreciind prestaţia fiecărui participant în parte, iar cei mai buni au fost răsplătiţi prin premii.

În plus faţă de regulament s-au acordat premii speciale care au fost câştigate de Alin Turculescu – Caraş Severin, Elena Belceanu – Alba, Ioan Surdu – Caraş Severin.

Menţiunile au mers la Roxana Chiriţă – Timiş şi Cătălin Ciucă – Mehedinţi iar premiul III la Gabriel Gorjanu – Gorj.

Tinerele Denisa Dreţcanu – Caraş Severin şi Iulia Bucur – Cluj au adunat acelaşi punctaj, juriul hatărând să cumuleze locurile II şi I, acordându-le amândorura premiul I.

Marele premiu al Festivalului– Concurs Aurelia Fătu Răduţu – 2015 a mers la Lugoj la Cristian Tomoni.

În ediţia de astăzi a emisiunii Cântec şi Poveste o ascultăm şi pe Georgiana Necşa – Premiul I în 2014, Aurelia Roşu Popa – Premiul I – 1977 dar şi soliştii Casei de Cultură Bocşa – Petrică Prefus şi Marilena Dumitru. Dansatorii Ansamblului Semenicul din Reşiţa ne bucură sufletele cu jocuri din Banatul de munte în coregrafia lui Nistor Ghimboaşă.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 25.06.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 28.06.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara