loader
Foto

Festival de artă analogică la "Ceasul artelor"

20 de ani de „Orient latin”, un festival, în premieră, dedicat artei și aparaturii analogice, dar și un premiu al UAP România, câștigat de către graficiana Adriana Lucaciu.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ceasul Artelor

Fundația culturală „Orient latin”, dar și revista care-i poartă numele, au sărbătorit, de curând, 20 de ani. Povestim cu Ilie Chelariu – președinte al Fundației „Orient latin”- despre literatura... de ieri, dar și despre cea de azi și, de ce nu, vom încerca să schițăm și o oarecare perspectivă.

În perioada 2-8 decembrie are loc la Timişoara ANALOG MANIA, festival dedicat artei şi aparaturii analogice. Evenimentul este organizat de Ambulanţa Culturală în colaborare cu Societatea Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Librăria Cărtureşti şi Casa Studenţilor. Îl avem ca invitat pe Emil Kindlein – organizator Analog Mania

În ultima parte a emisiunii discutăm cu Adriana Lucaciu. Dânsa a obținut, recent, Premiul UAP România, care i-a fost decernat în cadrul Bienalei Internaționale de gravură contemporană de la Ploiești.

Emisiunea “Ceasul Artelor” este difuzată pe TVR Timişoara  marți 3.12, la ora 20:30, cu reluare miercuri 4.12 la ora 11.30.

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara