loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Concurs al Soliştilor de Muzică Populară Slovacă „Cez Nadlak je...”

La Nădlac trăieşte cea mai numeroasă comunitate de slovaci din vestul României.

 

Andrei Borosovici
Minorități în limba slovacă

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Aici în fiecare an, la sfârşit de septembrie, se organizează Festivalul Concurs al Soliştilor de Muzică Populară Slovacă „Cez Nadlak je...” care a ajuns anul acesta la cea de-a XVII-a ediţie.

Festivalul este unul dintre evenimentele mult aşteptate de întreaga comunitate pentru că participă concurenţi din Ungaria, Serbia, Croaţia şi România și astfel oamenii au posibilitatea să cunoască muzica populară autentică din diferite zone ale continentului.

Anul acesta în competiţie s-au înscris 22 de concurenţi, împărţiţi în trei categorii de vârstă: 6-12 ani, 13-18 ani şi peste 18 ani.

Dacă sunteţi curioşi să aflaţi cine a urcat pe podium atunci vă aşteptăm să urmăriţi emisiunea în limba slovacă.

Tot în această ediţie o să facem şi găluşte slovăceşti. Reţeta este una a slovacilor din Bihor.

Emisiunea în limba slovacă se difuzează pe TVR3 marți 10.11.2015 ora 12.40 (cu reluare miercuri 11.11.2015 de la ora 0.15) iar pe TVR Timișoara vineri 13.11.2015 la ora 19.30 (cu reluare sâmbătă 14.11.2015 la ora 10.30). Vă reamintim că începând din 20.10.2015 postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara