loader
Foto

Festivalul de Jazz de la Gărâna 2013 – Mix

În aşteptarea ediţiei „de majorat”, a Festivalului de Jazz de la Gărâna ,  la "Cap de Afiș" au fost prezentate câteva dintre cele mai bune momente ale ediţiei din 2013: un colaj din recitalurile lui Charles Lloyd, John Surnam şi Peter Sarosi.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Ediţia emisiunii este disponibilă online pe TVR+

Muzica saxofonistului Charles Lloyd s-a cristalizat într-o voce unică, solo-urile sale sunt pline de emoţii explozive, de la bucurie extremă, la sfâşiere. Muzica lui este de fapt, o călătorie în interiorul condiţiei umane.

Saxofonistul John Surnam este o voce unică în jazzul european , datorită universului său aparte eliberat de clişee şi marcat de continue căutări. Oricine îi ascultă muzica rămane sub efectul tuşei sale inconfundabile date de tonul clar, pur pe care îl scoate din instrumentele la care cântă.

Pianistul Peter Sarosi „nu e doar un pianist talentat, ci un muzician sensibil, preocupat de sonorităţile contemporane şi de exploatarea continuă a instrumentului muzical căruia i s-a dedicat” ( Cătălin Ştefănescu).

Concertul a fost difuzat în cadrul emisiunii "Cap de afiș" pe TVR 3 joi 19.06.2014 de la ora 18.00.  Duminică 22.06.2014 de la ora 17.00 poate fi urmărit pe TVR Timișoara.

16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara