loader
Foto

Galerie foto

Festivalul de muzică veche la "Orizonturi Sîrbești"

Oaspeţi îndrăgiţi ai festivalului de muzică veche de la Timișoara sunt şi muzicienii din Serbia Katarina Aleksic şi Srdjan Stanic.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

Festivalul de muzică veche de la Timişoara atrage în fiecare an atenţia nu doar iubitorilor acestui gen muzical ci şi a muzicienilor şi specialiştilor care acceptă cu bucurie invitaţia Asociaţiei Musica Antica de a participa la manifestare.

Oaspeţi îndrăgiţi ai festivalului sînt şi muzicienii din Serbia Katarina Aleksic şi Srdjan Stanic.

Pe scena festivalului au cîntat de-a lungul anilor Ansamblul Renesans, Orchestra barocă din Belgrad, solişti şi instrumentişti. Organizatorul şi directorul muzical al Festivalului de muzică veche, Codrin Emandi a invitat şi anul acesta pe cei din elita genului, astfel încât a stîrnit şi interesul altor muzicieni care au venit special pentru festival din alte oraşe ale României, din Ungaria şi din Serbia, nu în calitate de participanţi ci ca simpli spectatori şi admiratori.

Emisiunea “Orizonturi Sîrbești” este difuzată pe TVR Timişoara miercuri 27.11 la ora 20.00 (cu reluare joi 28.11 la ora 11.00) iar pe TVR 3 marți 3.12 la ora 11.30 (cu reluare miercuri 4.12 la ora 0.00).

(w882)

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara