loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Interetnic „Jaku Ronkov” din Dudestii Vechi

Festivalul multietnic Jaku Ronkov este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului găzduit de bulgarii din Dudeştii Vechi.

 

Nicoleta Ciocani
Zuvota na Balgarete/ Viața Bulgarilor

În cadrul festivalului, anul acesta a avut loc şi dezvelirea plachetei cu denumirea Căminului Cultural din Dudeştii Vechi.

În semn de mulţumire au fost înmânate diplome şi trofee părintelui paroh Vasilcin Ioan pentru cei 50 de ani de preoţie şi pentru cărţile editate de-a lungul anilor. Ultima carte prezentată fiind un dicţionar român-bulgar.

De asemenea părintelui Vasilcin i-a fost acordată şi cetăţenia de onoarea a localităţii Dudeştii Vechi. Tot în cadrul acesta festiv, cantorul Velciov Petru a primit felicitări, diplomă şi trofeu pentru cei 50 de ani de cantor în biserica din localitate.

Pe scena festivalului au urcat ansambluri bulgăreşti din România şi Ansamblul „Zdraveţ” din Sofia, corul bărbătesc Jaku Ronkov din Dudeştii Vechi şi cântăreaţă Mariana Anghel.

Emisiunea în limba bulgara se difuzează pe TVR Timișoara vineri 22.01.2016 de la 19:30 iar pe TVR3 marți 19.01.2016 la ora 12:40. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

19:30 Piper pe limbă
20:30 Teatru TV
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...