loader
Foto

Festivalul Național Concurs Mariana Drăghicescu

În perioada 19 – 22 septembrie, se va desfăşura cea de-a XXII-a ediție a  Festivalului Național Concurs  Mariana Drăghicescu, ce va marca, totodată, și cei 30 de ani de la prima emisie a  Studioului Teritorial TVR Timișoara.

 

În 19 septembrie, de la ora 19.00, Sala mare a Teatrului Național “Mihai Eminescu” gazduiește spectacolul “Cântecele Marianei și TVR Timișoara 30”, realizat în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al judeţului Timiș. Orchestra BANATUL, dirijată de Sebastian Roșca, va acompania soliștii invitați: Traian Barbu, Andreea Voica, Deian Galetin, Dumitru Teleagă, Roxana Goia, Ciprian Roman, Felicia Stoian, Ciprian Pop și grupul bărbătesc Doruri Muscelene. Vor participa copiii Mihai Pelici  Drăghicescu și Iasmina Moacă, iar cei 15 concurenți finaliști se vor întrece pentru Premiul Special Mariana Drăghicescu – TVR Timișoara 30!

Invitat special al evenimentului va fi actorul Ion Rizea.

În 20 septembrie, de la ora 17.00, la Sala de Concerte a Liceului de Muzică Ion Vidu din Timișoara va avea loc concursul finaliștilor celei de a XXII-a ediție a Festivalului Național Concurs Mariana Drăghicescu. Juriul este alcătuit din specialiști de marcă din domeniul folclorului. Laureați ai edițiilor anterioare din zona de vest a ţării, vor cânta alături de îndrăgita interpretă Carmen Popovici Dumbravă. La spectacol va participa şi Ansamblul Folcloric al Liceului de Muzică Ion Vidu Timișoara.

Invitați speciali ai evenimentului: solistul vocal Florin Boita și Grupul Feciorii Zarandului din Arad. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Banatul Timișoara.

(w882)

În data de 22 septembrie, de la ora 13.00,  în satul natal al marii artiste Mariana Drăghicescu, va avea loc Gala Laureaților și spectacolul In memoriam Mariana Drăghicescu. Participă Orchestra Banatul, conducerea muzicală: Mădălin Luca. Invitați: Mihaela Petrovici, Andreea Chisăliță și Lăzărică Cega, Alexandra Bleaje, Traian Barbu, Claudia Torop.

La spectacolul de Gală va participa şi ansamblul folcloric din localitatea Cornereva, Caraş-Severin.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Angajări la Complexul Energetic Valea Jiului | VIDEO

Angajări la Complexul Energetic Valea Jiului | VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

În contextul economic actual, mineritul continuă să reprezinte o oportunitate vitală pentru reintegrarea în câmpul muncii, în special în zonele ...

Ansamblul de Dansuri Populare „Mladost”: Spectacol de Gală 2023 | VIDEO

Spectacolul de gală al Ansamblului de Dansuri Populare „Mladost” a reprezentat un eveniment deosebit, desfășurat în luna decembrie 2023 la ...

La ferma îngrijită de deținuți ziua începe mult mai devreme | VIDEO

Deținută de Penitenciarul Timișoara, ferma din Buziași reprezintă un model de integrare profesională pentru persoanele private de libertate, dar ...

 

#tvrtimisoara