loader
Foto

Festivalul Naţional Concurs „Mariana Drăghicescu” la TVR Timișoara

Cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară îşi vor adjudeca premiile mari, puse la bătaie de către organizatorii Festivalului Naţional Concurs „Mariana Drăghicescu”!

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Felicia Stoian
Cântec și poveste

Interpreţi îndrăgiţi din Banat, Ardeal şi Oltenia vor urca pe scena festivalului: Dumitru Teleagă, Olguţa Berbec, Alexandru Pugna, Vasile Conea.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1998, la un an de la trecerea în nefiinţă a Marianei Drăghicescu. Pană în anul 2008 s-a desfăşurat doar la Timişoara, o dată la 2 ani, iar începând din anul 2009 se desfăşoară anual, atât la Timişoara, locul unde Mariana s-a desăvârşit ca interpret, cât şi pe plaiurile natale, la Bogâltin- Cornereva, Caraş Severin.

Joi 24 septembrie ora 19.00 vă dăm întâlnire în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara unde se desfăşoara concursul finaliştilor şi recitalurile invitaţilor: Olguţa Berbec, Alexandru Pugna, Dumitru Teleagă, Vasile Conea.

Zilele de 25 şi 26 septembrie sunt rezervate excursiei „Pe urmele Marianei Drăghicescu” – organizată în parteneriat cu Primăria Resiţa şi Cornereva, Caraş- Severin.

Duminică, 27 septembrie, ora 13.00 are loc la Bogâltin – Cornereva, Gala Laureaţilor cu decernarea premiilor.

În a doua parte a spectacolului ne vom bucura de cantecele invitaţilor în recital: Mariana Boţoacă, Olguţa Berbec şi Remus Novac, Ciprian Pop şi Felicia Stoian, Ştefan Constantin Moacă, Dumitru Teleagă. Invitată în Gala Laureatilor – Iulia Mihai (Giurgiu) – Marele Premiu din 2014.

Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul”, dirijată de Sebastian Roşca.

TVR Timişoara transmite în direct spectacolul din 24 septembrie de la Timişoara.

Înregistrările de la ambele zile de festival ( 24 septembrie - Timişoara şi 27 septembrie – Bogâltin, Caraş Severin) vor fi difuzate în cadrul ediţiilor speciale ale emisiunii “Cântec şi Poveste” de pe TVR3 şi TVR Timişoara în luna octombrie.

(w882)

 

12:00 Baschet (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara