loader
Foto

Galerie foto

Festivaluri de teatru la Arad şi Timişoara

Încep Festivalul Internaţional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN la Arad şi Festivalul de animaţie „Sub bagheta lui Merlin” la Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înfiinţarea, la Arad, a Asociaţiei AMIFRAN, o asociaţie care şi-a propus( şi a şi reuşit) să apere, să cultive şi să duca mai departe valorile francofoniei.

Activitatea principală a acestei asociaţii este propagarea teatrului în scoli şi a învăţării limbii franceze, prin intermediul teatrului.

Asociaţia organizează, în perioada 22-27 octombrie 2016, în sala mare a Teatrului „Ioan Slavici”din Arad, cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Tanăr Francofon AMIFRAN, un festival care aduce laolaltă tineri din Romania (Târgu Jiu, Cluj Napoca, Bucureşti, Slobozia, Huedin, Iaşi, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Conatanţa) şi din străinătate (Ungaria, Polonia, Belgia, Bulgaria, Rusia, Canada, Franta, Italia şi Albania).

Ne va fi alături la „Ora regiunii” domnul Florin Didilescu, preşedintele Asociaţiei AMIFRAM.

Şi Timişoara va fi cuprinsă de magia poveştilor pentru că de duminică 23 octombrie, până joi, 27 octombrie, acestea vor sta „Sub bagheta lui Merlin”.(w500)

Găzduit de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin, festivalul de animaţie este la prima ediţie, însă va fi unul cu multe surprize: spectacole de animaţie, spectacole 3D, ateliere muzicale şi de creaţie de păpuşi, o conferinţă susţinută de Marcel Tolcea şi un concert al mezzosopranei Aura Twarowska.

Cu amănunte vin Mirela Puia, directorul festivalului şi Laurenţiu Pleşa, managerul Teatrului Merlin.

Membrii trupei AXIS (Silviu Dan Iliescu-chitară, Dejan Kotarcic-bass, RankoVarga-percuţie) vor performa live, câteva dintre piesele compuse pentru primul lor album .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 19.10.2016 la ora 20.00, cu reluare joi 20.10.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara