loader
Foto

Galerie foto

Final de an pe ritmuri de punk

„Punk Requiem” este cea dintâi carte de proză în limba română a lui Goran Mrakic.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Volumul adună laolaltă 35 de povestiri, acţiunea majorităţii acestora petrecându-se în Timişoara.

Anonimii marelui oraş sunt transformaţi în personaje. Spectaculoase ori insolite, fiecare dintre acestea îşi găsesc loc în pleiada „aproape eroilor” lui Goran. Vietnamezul, Zoki, baba Lenka, Zel, Ivan, Remi... Nu e unul care să nu te facă să te-ntrebi, nu e unul care să nu-ţi lase un gust, fie el dulceag sau amar.

Cât despre scriitură, e unică. Amestecul de miere cu fiere, în dozajul perfect, driblatul impecabil printre metafore şi invective, sunt atuuri esenţiale, dincolo de savoarea întâmplărilor relatate.

Citind, este greu să te abţii a te-ntreba dacă nu care cumva viaţa de haimana e mai autentică decât aceea de sclipitor prizonier al unei lumi tot mai golită de sens... Iar parte din concluziile unor povestiri îţi sunt temă de casă pentru un an, 2016, pe care vi-l dorim îndestulat. Pe dinlăuntru şi pe dinafară.

„Fiecare veşnicie durează cât iadul (sau raiul?) aducerii aminte.” (Goran Mrakic).

Foto: Adrian Anastasiu

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 30.12.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 31.12.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara