loader
Foto

Dezastrul de la fostele Băi Imperiale din Herculane

Clădirea Băilor Neptun este una din cele mai impunătoare imobile din staţiune, emblemă a Băilor Herculane.

 

Ana Maria Chevereșan
Reporter Special

Fostele Băi Imperiale Austriece. Clădirea Băilor Neptun. Una din cele mai impunătoare imobile din staţiune, emblemă a Băilor Herculane şi loc în care odinioară împaraţi şi suverani din Europa veneau să se bucure de beneficiile apelor termale vindecătoare.

Te întâmpină în 2018 cu ziduri care sunt gata să se prăbuşească, ornamente căzute, ţevi ruginite, pereţi scorojiţi şi distruşi de igrasie, mâzgăliţi cu sprayul de către amatorii de mesaje murale.

Lipsa interesului pentru protejarea patrimoniului, indolența si interesele obscure au transformat o bijuterie arhitecturală într-un monument al nepăsării.

În vara anului trecut câtiva tineri studenți de la Timişoara, aflați încă pe băncile Facultății de Arhitectură, şi-au zis că nu pot asista nepăsători la degradarea unui imobil cu o asemenea încărcătură istorică și erau convinși că dacă vrei cu adevărat, se poate! Așa au demarat Herculane Project, un demers menit să pună o barieră în calea distrugerii.

Aveau sa afle că se ridică bariere şi în calea lor. Întreaga poveste, la Reporter Special.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 3 noiembrie 2018 de la ora 19.00 (cu reluare duminică 4 noiembrie 2018 de la orele 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă, 3 noiembrie 2018, de la ora 17.30 .

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.


10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara