Urmărim la "Drumuri aproape" una dintre cele mai faine călătorii, și asta chiar dacă nu ieșim din Timișoara decât vreo câțiva kilometri.
.
O călătorie fabuloasă, cu toate ingredientele necesare ca să fie... de povestit nepoților. A fost, ca să fie limpede de la început, o călătorie pe apă, pe Bega mai precis. Căci apa asta a fost mereu parte din povestea orașului...de pe Bega și prin urmare scrie ea însăși povești.
.
Povești despre navigație și despre transport de mărfuri ori de materie primă, despre natură și despre un peisaj care s-a creat și schimbat în sute de ani. Ehei, sunt multe de povestit, iar poveștile astea se leagă cel mai bine chiar acolo, pe luciul apei, cu logistica și pregătirile aferente.
.
Iar așa ceva nu se poate face fără o gașcă de oameni faini, cu care să împărtașești experiența. O gașcă pe care Pepe, instructorul nostru de canoe și liderul nostru de astăzi, încearcă să o disciplineze cât se poate, ca să fim organizați și să meargă treaba lin la vale. O experiență inedită din toate punctele de vedere, de-a dreptul 7D, căci este rezervat câte ceva pentru fiecare simț. Cât despre natură, Alex, arhitect peisagist, și Cosmin, biolog, ar putea vorbi ore, ba nu, zile în șir fără să se repete.
.
Căci fiecare copac, fiecare plantă acvatică, păsări felurite și alte animale vertebrate ori nevertebrate sunt elementele unui puzzle care costruiesc lunca Begheiului, continuată cu lunca urbană, odată ce vom păși către oraș, un peisaj care se schimbă odată cu vremea și cu vremurile, și tocmai de aceea atât de ofertant, pentru specialiști și pentru călători deopotrivă.
.
De altfel, Alex și Cosmin sunt creatorii conceptului Lunca Urbană Bega, un proiect care a început așa, din întâmplare, când Cosmin și Alex s-au gândit că zona din amonte de uzina de apă este foarte ofertantă pentru studiu și s-au apucat de treabă. Așa a început o poveste care a adunat în jurul său o echipă serioasă și energii pe măsură.