loader
Foto

În dialog cu Lucian Boia la "Ora Regiunii"

"Cum s-a românizat România" este cel mai recent volum semnat Lucian Boia şi se lansează, astăzi, la Timişoara. Istoricul analizează, pe o întindere de 140 de pagini, efectele acestei românizări.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Opera lui Boia, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune) şi la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie).

A adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului, a Franţei şi a Germaniei. În 1997, lucrarea sa Istorie şi mit în conştiinţa românească a stârnit senzaţie şi a rămas de atunci un punct de reper în redefinirea istoriei naţionale.

Festivalul Internaţional „Zilele Muzicii la Oraviţa” a a juns la ediţia cu numărul 8. Evenimentul va avea loc în perioada 1 – 15 august şi se va desfăşura în Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”. Iniţiatorii, familia de pianişti Manuela Iana şi Dragoş Mihăilescu, sunt prezenţi, astă-seară, în direct, cu amănunte legate de concerte şi de artiştii invitaţi.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 28.07.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 29.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Țese la război și la 80 de ani

Țese la război și la 80 de ani

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Doda Viorica Lazăr de la Seceni are peste 80 de ani și încă mai țese la război.

Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvrtimisoara