loader
Foto

În luna florilor, cântecul din Banat îmbracă straie de sărbătoare

La "Cântec şi Poveste" vă oferim un buchet de cântece bănăţene şi ardeleneşti cu sărbătoriţii lui Florar.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Doinele, brâurile, horele şi ardelenele aduse în dar de aniversaţii acestei luni, înmănunchiază un frumos buchet de primăvară.

Începem sărbătoarea cu almăjanul Nicu Novac şi îndemnul lui, “vreme stai in loc” iar de langă Herculane mezinul acestei emisiuni Dumitru Teleagă ne invită “să purtăm brâul bine”.

Ajungem şi în patria gugulanilor unde, doinind, Ana Munteanu se roagă de “trandafir cu creanga-n apă, spune-i cucului să tacă”.

Nici câmpia timişană nu se lasă mai prejos, mai ales că Vasile Conea “a cântat o viaţă-ntreagă, pentru tine lume dragă” iar Deian Galetin ne demonstrază nu numai arta interpretării cântecelor la acordeon ci şi măiestria sa în calitate de dirijor al ansamblului Timişul din Timişoara.

Buchetul de interpreţi este completat frumos cu Mariana Anghel care ne mărturiseşte dorinţa ei, “tare-aş vrea floare să fiu”!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 28.05.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 31.05.2015 de la ora 19.00.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara . Înregistrarea emisiunii (dacă este disponibilă) poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

17:30 Arhiva TVR Timișoara

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara