loader
Foto

In memoriam Ioan T. Mihai. Cum pregătește bănățeanul puiul de casă | VIDEO

Veronica Mihoc v-a invitat să revedeți o ediție de colecție "Sarea în bucate" despre cum pregătește bănățeanul puiul de casă. Aveți rețeta pentru supă cu găluște de griș și pui în dobă cu cartofi noi și sos de ceapă.

 

România în bucate
Sarea în bucate

Vin de la Timișoara să ia pui de casă și ouă, că s-au săturat oamenii să cumpere din supermarket mâncare fără gust”, zice Lia Belmustață de la Beregsău Mare, județul Timiș.

Cu Uica Mihai mergem în gospodăria Liei ca să vă arătăm cum își drămuiește bănățeanul puiul crescut în avlie.

Și ne învață Lia a lu’ Rafeș cum se face zupa cu bănuți de aur în care scăldăm găluștele cu griș, frigem o friptură în dobă unsă cu untură și pictată cu câta sos de ceapă, apoi strângem ouăle de casă și coacem un oroloat cu pecmez de prune. Cu #SareaInBucate prinzi gustul Banatului și te minunezi câte știu gospodinele de aici să vrăjească în bucătărie.

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator : Ioan T. Mihai

Realizator Veronica MIhoc

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara