loader
Foto

Galerie foto

Invatamantul profesional dual la Timișoara

Învăţământul dual este o formă de învăţământ normală, dar aproape o noutate în România.  

 

Cosmin Jitariuc
Reporter Special

Învăţământul dual este o formă a învăţământului profesional şi are la bază solicitarea agenților economici pentru formarea unor clase cu anumite calificări de care au nevoie.

Forma aceasta de scolarizare implică încheierea unui contract de parteneriat între unitatea de învățământ, unitatea administrativ teritorială și operatorul economic, contract care stabilește condițiile de colaborare, drepturile și obligațiile părților.

Reporter: Cosmin Jitariuc, Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Silviu Mandravel

În condiţiile crizei de forţă de muncă şi a lipsei aşa numiţilor meseriaşi firmele au posibilitatea de a –şi forma o pepinieră de unde să aleagă viitorii angajaţi.

Una din problemele învăţământului dual este lămurirea părinților mai degrabă, decât a elevilor, că este la fel de important să ai o meserie căutată pe piață decât o ipotetică ,,admitere” la un liceu teoretic.

Colegiul Emanuil Ungureanu din Timişoara este una din şcolile în care se practică învăţământul în sistem dual.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 20.04.2019 de la ora 19.30 (cu reluare duminică 21.04.2019 de la ora 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă 4.05.2019, de la ora 17.00.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalele digitale 85 UPC și 107 DIGI.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe canalul de YouTube @TVRTimișoara și pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și în playerul de mai sus.

(w882)

 

20:00 DEZBATERE ELECTORALĂ

- ALEGERI EUROPARLAMENTARE -direct

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara