loader
Foto

Galerie foto

Istorii ascunse la Răşinari

Dincolo de povestea lui Octavian Goga sau de cea a lui Emil Cioran, la Răşinari sunt încă multe alte istorii ascunse. Una dintre cele mai recent descoperite este cea a lui Emanoil Lacu.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

Răşinari este o frumoasă localitate din Mărginimea Sibiului ce abundă în istorii interesante.

Dincolo de povestea lui Octavian Goga sau de cea a lui Emil Cioran, la Răşinari sunt încă multe alte istorii ascunse. Una dintre cele mai recent descoperite este cea a lui Emanoil Lacu.

Aproape 100 de ani, efortul pe care Emanoil Lacu l-a făcut la începutul anilor 1900 a fost necunoscut. Descoperită de puțini ani, munca sa impresionează pentru că aduce informații despre o lume dispărută.

Explorator înnăscut, Maniu, cum îi spuneau localnicii s-a născut într-o familie simplă de oieri către finalul anilor 1800. Cu doar două clase terminate la şcoala din localitate, Emanoil Lacu pleacă la Bucureşti când avea aproape 21 de ani. De la acel moment încolo, visul de a face o călătorie în jurul lumii începe să prindă contur.

Primele pelerinaje sunt la muntele Athos, Ierusalim și Palestina, iar la finalul acestora primește o diplomă de pelerin. Urmează o perioadă de mai bine de 10 ani în care Emanoil Lacu ajunge în expedițiile sale până în Asia Centrală, Caucaz, Orientul mijlociu, Europa Centrală, de sud și sud est.

În călătoriile sale ajunge până la curtea celebrului împărat al Etiopiei Menelick al II lea unde este decorat cu două distincții importante ale statului: Crucea Africii și Steaua lui Solomon.

(w882)

 

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

3:30 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara