loader
Foto

Galerie foto

Karlsruhe – Timişoara sau despre punţi prin cultură

Expoziţia „V8 – Platforma de artă contemporană” este ultimul eveniment din cadrul „Das Deutschlandprojekt – orașul Karlsruhe“.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Cu sprijinul Primăriilor din Timişoara, respectiv Karlsruhe, au avut loc aici, de-a lungul întregului an, concerte, proiecţii de film şi reprezentaţii de teatru, scopul fiind acela de-a familiarize publicul timişorean cu aspecte actuale din cultura oraşului german.

Despre expoziţia aflată pe simezele Galeriei Calpe ne dau amănunte, în direct, Alina Baciu, director al Centrului Cultural German din Timişoara şi managerul galeriei, Călin Petcana.

Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran” a Universităţii de Vest din Timişoara reprezintă un pol cultural defel neglijabil.

Proiectul “Secvenţe din filmul românesc” este unul dintre cele importante ale toamnei 2014. Conferinţe, lansări de carte, seri de lectură…ar fi alte segmente de luat în seamă, despre care primim informaţii “la cald” din partea conf. univ. dr. Vasile Docea, director BCUT şi a Manuelei Zănescu, Compartimentul programe culturale şi promovare.

Finalul serii îi este dedicat preotului-paroh Radu Reja. A publicat, de-a lungul anilor, cărţi laice şi religioase, deopotrivă, cel mai recent roman al dumnealui, “Ultimele trei zile ale lui Pilat”, fiind tradus, de curând, în limba franceză.

Emisiunea se difuzează în direct pe TVR Timișoara și TVR3 joi 16.10.2014 la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara vineri 17.10.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). De asemenea este disponibilă online pe TVR+.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara