loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre adopții

Adopţia: Ce ştim şi ce nu ştim despre acest subiect? Durata procesului de adopţie, birocraţia interminabilă, condiţiile imposibil de îndeplinit sunt mituri sau realităţi?

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Prejudecăţile legate de aducerea în familie a unui copil abandonat nu sunt puţine. Cel mai adesea, mentalităţile depăşite se referă la moştenirea genetică negativă care predispune la tulburări şi probleme de comportament.

Retardurile uşoare de care suferă copii instituţionalizaţi din lipsă de stimulare sunt şi ele dramatizate şi tratate ca suferinţe cronice în folclorul stradal.

Nimic mai puţin adevărat. Asociaţia Ador Copiii consiliează în acest moment aproximativ 80 de adoptatori care se confruntă cu astfel de temeri.

Invitate în studio au fost Alina Mayer (şef birou Adopţii şi Poastadopţii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş) și Simona Cuzdar (preşedinte Asociaţia Ador Copiii).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 27.04.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 28.04.2015 la ora 00:30.

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

8:00 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara