loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre adopții

Adopţia: Ce ştim şi ce nu ştim despre acest subiect? Durata procesului de adopţie, birocraţia interminabilă, condiţiile imposibil de îndeplinit sunt mituri sau realităţi?

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Prejudecăţile legate de aducerea în familie a unui copil abandonat nu sunt puţine. Cel mai adesea, mentalităţile depăşite se referă la moştenirea genetică negativă care predispune la tulburări şi probleme de comportament.

Retardurile uşoare de care suferă copii instituţionalizaţi din lipsă de stimulare sunt şi ele dramatizate şi tratate ca suferinţe cronice în folclorul stradal.

Nimic mai puţin adevărat. Asociaţia Ador Copiii consiliează în acest moment aproximativ 80 de adoptatori care se confruntă cu astfel de temeri.

Invitate în studio au fost Alina Mayer (şef birou Adopţii şi Poastadopţii la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş) și Simona Cuzdar (preşedinte Asociaţia Ador Copiii).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 27.04.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 28.04.2015 la ora 00:30.

16:00 Caravana TVR 3

17:30 Selfie

 
România la Olimpiadă: Ținute create de Olah Gyarfas, absolvent FAD Timișoara | VIDEO

Uniformele oficiale ale lotului olimpic român au create și realizate în România. Designerul vestimentar este un absolvent al Facultății de Arte ...

Phoenix: Concert aniversar în Parcul Rozelor (2010) | VIDEO

Joi, 25 iulie, de la ora 17:15, la TVR Timișoara, ne reamintim de concertul aniversar Phoenix, care s-a ținut în 2010 în Parcul Rozelor.

Cinecluburile: alternativă la filmul comercial vs. instrument de propagandă

Marți, 23 iulie, de la ora 18.30, la TVR Timișoara, vă invităm la "Istorii Ascunse", cu Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara