loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre fenomenul mamelor minore

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul mamelor minore. Anual se înregistrează 8500 de nașteri la tinere cu vârste mai mici de 18 ani, arată un studiu UNICEF.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Mamele minore, copiii care au copii, sunt o problemă cu care se confruntă societatea în România anului 2014. Ele provin din medii diferite, nu doar din mediile așa numite sărace sau cu probleme.

O sarcină la o vârstă fragedă are impact devastator asupra adolescentei care devine mamă. Copila iese din cercul ei de prieteni din perioada copilăriei şi se trezeşte peste noapte mamă. Este foarte dificil să-şi asume rolul de mamă. Nu are echilibrul afectiv pentru acest lucru. Aceste tinere nu sunt pregătite să se simtă femei.

În lipsa unei consilieri de specialitate, riscul abandonării copilului de către mamă creşte, la fel şi cel al abandonului şcolar. Fetei îi este ruşine de ceea ce i s-a întâmplat şi îi va fi foarte greu. Va abandona prietenii şi prietenii o vor abandona pe ea.

Invitate în emisiune sunt Anamaria Hassan (președinte asociația Ama și copiii pentru mame minore) și Smaranda Marcu (Direcția Generală pentru Protecția Copilului Timiș).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara și TVR3 luni 8.12.2014 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marți 9.12.2014 la ora 00:30.

 

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

8:00 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara