loader
Foto

La "Ediția de Vest" discutăm despre starea sistemului de sănătate

Sănătatea în România este într-o continuă tranziție de peste 20 de ani. Medicii pleacă să profeseze în străinătate iar Universitatea de medicină pregătește tineri tot pentru emigrarea în țările în care condițiile de lucru și de salarizare sunt mai bune.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Calitatea actului medical depinde de medici, de personalul sanitar și de condițiile din spitale.

În România sănătatea a fost lăsată pe un plan secundar. Banii nu sunt suficienți, iar dotările spitalelor lasă mult de dorit. Condițiile in spitalele România sunt departe de a putea fi numite civilizate, iar personalul medical este tot mai puțin.

Mulți medici aleg să plece să lucreze în străinătate, unde salariile sunt chiar și de 10 ori mai mari decât cele din țară. Cei mai mulți sunt medicii tineri, care de cele mai multe ori nu se întorc acasă.

Cum va arăta sistemul medical din România în următorii ani, cine vor fi medicii care ne vor opera și ce se poate face pentru ca tinerii să aleagă să lucreze în sănătate în România, toate aceste teme le discutăm împreună cu prof. dr. Andrei Motoc (Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș, Timișoara), dr. Mihai Ionac (șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din Spitalul Judeţean Timişoara) și dr. Jaro Marsalic, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara luni 13.01 la ora 19.00, cu reluare marți 14.01 la ora 10.00.

 

 

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara