loader
Foto

La "Ediţia de Vest" discutăm despre ora de religie

După ce Curtea Constituțională a decis că ora de religie este opțională și o urmează doar cei care se înscriu, aproape 90% dintre elevi la nivel naţional au optat pentru a urma acest curs.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La "Ediţia de Vest" am vorbit despre ora de religie, despre controversele care au apărut după decizia Curţii Constituţionale, despre cum se predă această materie şi despre cine o predă.

Cât de obligatorie este această materie opţională şi de ce Biserca a recurs la o campanie mediatică prin care îi îndeamnă pe părinţi să îşi înscrie copiii la religie?

Este posibil ca profesorii care predau religia să îşi piardă posturile dacă nu au suficienţi elevi?

Invitați în studioul TVR Timișoara au fost: preot Sorin Lungoci (consilier cu probleme de învăţământ, Mitropolia Banatului), Iliana Mătrăgună (asociaţia părinţilor Timişoara), Lucian Vasile Szabo (lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, UVT) și Aura Danielescu (şef ISJ Timiş).

Emisiunea s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 9.03.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 10.03.2015 la ora 00:30.

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara