Timp de trei zile, elevii din clasele primare ale Liceului Lenau din Timişoara au avut parte de altfel de ore de muzică.
Au primit vizita unor profesori de la şcoala de profil din München, Germania, care le-au adus tobe, viori şi o orgă electronică.
Scopul colaborării este de a-i obişnui pe copii cu instrumentele muzicale şi de a descoperi talente ascunse.
Organizaţi pe grupe de lucru, elevii au făcut primii paşi într-ale cântatului la instrumente muzicale. Profesorii spun că vârsta la care copiii îşi formează personalitatea este potrivită pentru deschiderea apetitului pentru cultură. În plus, prin muzică se leagă prietenii.
Hans Peter Pairott (director Şcoala de Muzică din Munchen): Am observat că baieții și fetele care cântă împreună nu se ceartă. Educația muzicală este un mijloc foarte bun de a învăța generațiile viitoare să colaboreze, să se ajute și să comunice.
Cel care a iniţiat colaborarea cu Liceul Lenau este un profesor de la şcoala de muzică din Munchen, timişorean de origine, care a plecat din ţară în anii 70. Vine de fiecare dată cu drag în oraş, mai ales că are aici rădăcini adânci.
Karl Wilhelm Agatsy (profesor de muzică, Munchen): Sunt foarte mândru că străbunicul meu a fost impreuna cu Muhle inițiatorul, cel care a proiectat și inaugurat Parcul Rozelor.
Cei mai încântaţi de orele de muzică ţinute de profesorii germani au fost, evident, copiii.
Nu este pentru prima oară când şcoala de muzică din Munchen este prezentă la Timişoara. Instituţia de învăţământ din Germania colaborează de câţiva ani şi cu Liceul de Muzică Ion Vidu.
Reporter: Gabriela Stoian. Imaginea: Daniel Vlăduță
Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).