loader
Foto

„LA MULŢI ANI”, Tiberiu Ceia!

Ediţia din această săptămână îmbracă straie de sărbătoare, aniversându-l pe Tiberiu Ceia la împlinirea celor 75 de ani.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Surprize şi file de poveste din viaţa marelui artist veţi regăsi în emisiunea “Cântec şi poveste”.

Când vorbeşte despre copilăria lui, Tiberiu Ceia spune: “Era ca în poveşti. Părinţii mei erau veseli, cu mulţi prieteni, care ne umpleau casa şi in care domnea buna înţelegere, respectul, iubirea pentru semeni şi cântec.”

Primele cântece pe care le-a auzit şi învăţat de la parinţii săi au fost Frumoasă-i vecina noastră şi romanţa Cruce albă de mesteacăn.

Tiberiu Ceia se destăinuie, povestindu-ne despre exemplele pe care le-a urmat în formarea sa ca interpret al muzicii naţionale: Ioana Radu, Maria Lătăreţu, Ion Luican, Aurelia Fătu Răduţu, Luţă Ioviţă…iar arhiva TVR ne ajută să ilustrăm această frumoasă poveste.

Cu acelaşi drag şi respect vorbeşte şi despre colegii săi de generaţie ( Delia Musunea, Sonia Vlaicovici, Rodica Dima, Ana Pacatiuş, Luca Novac, Florentin Iosif), despre tinerii interpreţi care au responsabilitatea de a duce mai departe cântecul curat al neamului românesc dar şi despre meseria de realizator în Televiziunea Română.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 16.07.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 19.07.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara