loader
Foto

TVR Timișoara a sărbătorit 29 de ani de la prima emisie | VIDEO

Reper pentru telespectatorii din partea de vest a ţării, TVR TIMIŞOARA a ajuns la borna 29. Studioul Teritorial emite din 17 octombrie 1994 şi acoperă judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, precum şi comunităţile româneşti din Voivodina (Serbia) şi zona de Sud-Est a Ungariei. De la 35 de minute săptămânal, în primul an de emisie, postul regional difuzează astăzi,  24h/7, programe informative, talk-show-uri (sociale, politice, culturale), divertisment, programe pentru minorităţi, reportaje, documentare, transmisiuni sportive etc.

 

.
.
TVR TIMIŞOARA este singurul post regional de televiziune din ţară care produce şi difuzează programe în 9 limbi ale principalelor minorităţi din spaţiul intercultural al Banatului  (italiană, ucraineană, slovacă, croată, bulgară, sârbă, maghiară, germană, rromani), singurul exemplu similar în Europa fiind televiziunea din Novi Sad, Serbia.

Timp de aproape trei decenii, TVR TIMIŞOARA participă activ la viaţa comunităţii regionale în calitate de partener exclusiv al celor mai importante evenimente culturale, sociale şi sportive din regiune. 

Anul acesta, TVR a fost broadcaster oficial al evenimentului de deschidere a Programului cultural naţional  „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023”. Echipele TVR de la Bucureşti şi TVR TIMIŞOARA, au transformat , prin profesionalismul lor, deschiderea celui mai important eveniment cultural al anului  într-un spectacol al imaginilor, printr-un maraton de emisiuni speciale şi transmisiuni în direct, concerte live, ştiri şi informaţii în timp real din principalele puncte de atracţie ale orașului. Relatările şi transmisiunile live de la evenimentele „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii” continuă pe canalele Televiziunii Române, pe tot parcursul anului, iar misiunea de a le face cunoscute publicului larg revine colegilor de la TVR TIMIŞOARA.  

Tot anul acesta, TVR TIMIŞOARA a mai marcat o premieră - în parteneriat cu CIRCOM Regional (Asociaţia Televiziunilor Publice  Regionale din Europa) şi Asociaţia Timişoara 2023-Capitală Europeană a Culturii, TVR TIMIŞOARA a organizat primul Workshop de jurnalism DIGITAL, sub titlul „Timişoara într-o zi”. În cadrul acestui proiect inedit, 14 jurnalişti din Spania, Anglia, Polonia, Slovacia, Serbia, Cehia, alături de jurnaliştii de la Studiourile Teritoriale: TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ TVR CRAIOVA, TVR IAŞI şi TVR TG MUREŞ au spus povestea Timişoarei, sub îndrumarea a doi producători tv de la BBC. 

Producţiile realizate de echipa TVR TIMIŞOARA au fost premiate, de-a lungul anilor, la festivaluri naţionale şi internaţionale de televiziune. În palmaresul postului regional figurează zeci de premii, cel mai recent fiind cel desemnat anul acesta când o nouă producţie a TVR TIMIŞOARA a fost recunoscută internaţional la Prix CIRCOM. La categoria „Videojurnalism”, jurnalistul Péter Keresztes a fost distins cu premiul I pentru o serie de trei reportaje despre realitatea regională.

Totodată, TVR TIMIŞOARA a devenit o platformă media credibilă la nivel naţional şi unul dintre creatorii de conținut online preferat  de publicul larg. Cifrele de audiență în social media au făcut din TVR TIMIŞOARA un jucător important și pe acest segment cu zeci de milioane de vizualizări anual.

La mulţi ani, TVR TIMIŞOARA şi la cât mai multe premii şi producţii de calitate!

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

Cele mai populare hituri ale muzicii din Balcani, la

Unele dintre cele mai populare hituri ale muzicii din Balcani au răsunat în miercuri seară nu doar de pe scena "Banaton Festival" din Piața ...

 

#tvrtimisoara