loader
Foto

La „Ora Regiunii” îl redescoperim pe Radu Gyr

Apostolul-poet al închisorilor româneşti. Aşa a fost supranumit Radu Gyr, poet, dramaturg, eseist şi gazetar.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

A făcut 20 de ani de temniţă. A fost condamnat la moarte, dar a trăit. A lăsat în urmă cele mai adevărate poezii-rugăciune, scrise fără hârtie şi creion...în obscuritatea temniţelor.

Vă propunem să aflăm, împreună, povestea acestui poet talentat dar şi personaj controversat. „Adevăratele înfrângeri sunt renunţările la vis”, spunea Radu Gyr.

Sursa este cea mai sigură cu putinţă: unicul nepot al lui Radu Gyr trăieşte la Timişoara, este dirijorul Orchestrei Filarmonicii Banatul şi se numeşte Radu Popa.

Despre refuzul de-a renunţa la propriul vis povestim şi în cea de-a doua parte a emisiunii. Invitată este Alina Emandi, unul dintre cei mai cunoscuţi bijutieri ai momentului în tehnica soutache.

Măiestria, pasiunea, imaginaţia fără de margini sunt doar câteva dintre ingredientele necesare pentru ca ceea ce iese din mâinile Alinei să reprezinte adevărate opere de artă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 29.12.2014 la ora 20.00, cu reluare marți 30.12.2014 la ora 11.30.

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara