loader
Foto

Galerie foto

Libera circulație a persoanelor în Europa duce și la migrația forței de muncă

Din cauza diferențelor de salarizare, deplasarea se face mai ales de la est către vest și are consecințe la toate nivelele societății.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Belgia, Franța și Polonia.

În Belgia, 20% din muncitori sunt emigranți din alte țări ale Uniunii, majoritatea din Europa de est. Pentru a se evita munca la negru, acum zece ani a fost introdus un sistem de vouchere pentru angajare temporară. Sistemul s-a dovedit a fi viabil iar acum și alte țări își propun să îl preia.

Echipe ale televiziunii franceze se deplasează în Belgia și în Polonia pentru a studia fețele migrației forței de muncă. Ca peste tot în Europa de Est, satele sărace ale Poloniei se dezvoltă cu banii trimiși de muncitorii din străinătate. Rezultatele muncii acestora se concretizează însă în Europa occidentală.

Între timp în Polonia rămân peste 200 de mii de tineri și copii ai căror părinți, unul sau amândoi, sunt plecați la muncă într-o altă țară. Libera circulație în Uniunea Europeană este o șansă pentru familii să aibă o viață mai bună dar are consecințe uneori dureroase în dezvoltarea tinerilor.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 1.04.2018 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 1.04.2018 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- marți 3.04.2018 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

- sâmbătă 6.04.2018 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara