loader
Foto

Libertatea de mișcare în Europa unită la "Europa 360"

Reportajele din această ediție a emisiunii au avut ca temă mobilitatea în interiorul Uniunii Europene și sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Italia, Slovenia și Polonia.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Sistemul de sănătate din România se confruntă cu o criză dramatică de cadre medicale. În zone izolate cum ar fi Valea Almăjului asistența medicală mai poate fi asigurată doar la un nivel minim, prin efortul direct al comunității.

Programul Erasmus oferă studenților dintr-o țară a Uniunii Europene posibilitatea să facă o parte din studii într-o altă țară. E o experiență de viață importantă dar și o poartă de acces către noi oportunități. Dar un student din Italia care studiază biologia marină în Anglia va mai reveni în țara natală?

Numeroși muncitori din zona de graniță a Sloveniei lucrează în Austria și fac naveta zilnic, de zeci de ani. Aparent, acesta este un avantaj dar aflăm de la cei în cauză că nu e chiar așa. Mai ales de când statul sloven încearcă să adune bani la buget prin colectarea diferențelor de impozite între cele două țări.

Nivelul de trai scăzut din Ucraina îi face pe cetățenii din zona de graniță cu Polonia să recurgă la metode diverse prin care să își rotunjească veniturile. Pentru cei mai în vârstă, micul trafic de frontieră e o soluție de supraviețuire. Cei tineri și educați încearcă să lucreze în Polonia și să trăiască o viață mai bună în Uniunea Europeană.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminică 9.11.2014, la ora 19.30 iar pe TVR Timișoara duminică 9.11.2014 de la ora 21:00, cu reluare luni 10.11.2014 de la ora 12:30.

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Timișoara Capitală culturală europeană

 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara