„Liniştea cuprinsurilor” şi neliniştea dansului
luni, 12 octombrie 2015
Daniel Dorobanţu este unul dintre cei mai buni artişti reprezentanţi ai noilor curente muzicale europene.

De ziua lui, în 18 octombrie 2015, între orele 14 si 22, acesta va face un cadou timișorenilor: un concert intitulat „Liniştea cuprinsurilor”, care va avea loc în Biserica Romano-Catolica din Elisabetin III ( Piaţa N. Bălcescu) din Timişoara.

Acest concert va fi o experienţă multisenzorială, contemplativă, care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare.

Va fi, spune Daniel Dorobanţu, „ca şi cum ai sta pe malul unei ape curgătoare şi ai privi în adâncurile... tale”.

În cei 20 de ani de activitate, artistul a produs 11 albume de studio, instalaţii audio-vizuale, muzică de film, dar şi de dans contemporan şi a susţinut numeroase concerte. Este singurul român care are o lucrare de artă digitală în colecţia prestigiosului Ars Electronica Center din Linz (Austria).

Sărbătoarea dansului se ţine anul acesta în Timişoara la ce-a de-a treia editie a Festivalului Timişoara International Dance Festival.

Organizatorii promit muzica de bună calitate cu Phaser şi Tanghetto, seminarii de dans cu cei mai buni instructori veniţi din toate colţurile lumii, petreceri dansante, o parade a costumelor şi cursuri gratuite de dans, show-uri ale maeştrilor.

Sâmbăta 17 şi duminică 18 octombrie, vor fi zilele în care, la Expovest, se vor desfăşura Timişoara Open Champiosnhip (ediţia a IV-a) şi concursul naţional de dans sportiv “Cupa Baroque”(ediţia a IX-a).

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 12.10.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 154.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 21:06
  x5 minute de istorie
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte