loader
Foto

Galerie foto

Locurile de muncă bine plătite fac posibilă prosperitatea în Uniunea Europeană

În emisiunea “Europa 360” difuzată la TVR 3, TVR Timişoara şi TVR Moldova - aflăm că presiunea exercitată de tehnologie este, în același timp, un factor de risc și o oportunitate.

 

Europa 360°

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Slovenia, Polonia și Bulgaria.

Studii recente constată că explozia tehnologiei va conduce în viitorii ani la dispariția multor meserii și locuri de muncă. Nu este cazul în industriile creative, ci dimpotrivă: industria IT din România are deja probleme în a găsi personal calificat. Coder DoJo este la Timișoara un exemplu de abordare din care toată lumea are de câștigat.

Pregătirea unei forțe de muncă educată și adaptabilă nu este posibilă fără un învățământ superior modern. În Slovenia, Universitatea din Maribor este frecventată anual de 18.500 de studenți. Pentru ca absolvenții săi să fie competitivi pe piața muncii, însăși universitatea se adaptează pentru a-și îmbunătăți oferta educațională.

În Polonia tinerii preocupați de tehnologie reușesc să lanseze startup-uri funcționale, într-un mediu de afaceri favorabil, susținut de autorități și finanțat inclusiv cu fonduri europene. Urmărim povestea lui Vadim, un tânăr plecat din Ucraina, școlit în America și Spania, devenit antreprenor într-o promițatoare afacere cu drone.

În Bulgaria, industria IT este printre puținele care sunt competitive pe piața globală, cu zeci de firme locale și internaționale care exportă soft. În reportajul care urmează vom afla cum a reușit una din aceste firme să dezvolte un joc care are 20 de milioane de utilizatori în Brazilia și Rusia.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.(w500)

Această ediție a emisiunii “Europa 360” este difuzată:

- duminică 26.11.2017 de la ora 12:00 pe TVR3

- duminică 26.11.2017 de la ora 18:30 pe TVR Timișoara

- luni 26.11.2017 de la ora 11:00 pe TVR Timișoara

- marți 28.11.2017 de la ora 13.30 pe TVR Moldova

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Emisiunea poate fi vizionată și mai jos.


 


10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara