loader
Foto

Galerie foto

Mama Ana, 100 de ani, prezintă: Meniu de viață lungă

Astăzi, scriem o poveste nouă la Sarea în bucate. Mama Ana de la Racovița tocmai ce a făcut 100 de ani!

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate

Fata ei, Rica, de “doar” 80 de ani, gătește cot la cot cu Uica Mihai un meniu de viață lungă. Nepoata, Dorina, are 60 de ani și ne predă rețeta de ștrugle iar strănepoata, Diana, de 35 de ani, ne spune secretul longevității familiei sale. Între patru muieri, uica Mihai pare ușor fâstâcit...

La 100 de ani, mama Ana citește cărțile de rugăciuni fără ochelari. Nu e zi în care să nu se roage. Și spune ea, că din când în când i se pune câte o ceață pe ochi.

Atunci lasă cartea jos să se odihnească căci rugăciunea se face așa cum se cuvine.

“Să nu minți! Să te rogi pentru familie și pentru tot aproapele tău! Să muncești pentru ceea ce vrei să ai!”, spune la 100 de ani mama Ana către cei care vor să învețe de la ea.

Când e vreme bună afară, mama Ana încă mai despoaie cucuruz. Până în urmă cu vreo doi ani mai făcea lucru de mână. Când fata ei, Rica, de 80 de ani, mai obosește o trimite să se odihnească și face ea treaba.

“Cred că munca este unul dintre secretele longevității sale”, spune Dorica, nepoata. “A muncit mult. Nu a fost zi lăsată de la Dumnezeu să nu se roage. A mâncat din grădină și doar sâmbăta mai tăia câte o găină pe care o împărțea între membrii familiei.”, spune Diana, strănepoata mamei Ana de 100 de ani împliniți.

Uica Mihai pune la cale cu Rica, fata de 80 de ani și cu Dorina, nepoata de 60, meniul care te ține în viață până la 100 de primăveri.

Emisiunea "Sarea în Bucate" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 2.02.2019 de la ora 18.30 (cu reluare duminică 3.02.2019 de la ora 12.30 și marți 5.02.2019 de la ora 21.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai sus.

(w882)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara