La Sarea în bucate îl regăsim pe marele poet național în povești lumești despre prietenii, femeile pe care le-a iubit și mâncărurile pe care le-a poftit.
La școală profesorii ne obligau să învățăm opera lui Eminescu. La Sarea în bucate îl regăsim pe marele poet național în povești lumești despre prietenii, femeile pe care le-a iubit și mâncărurile pe care le-a poftit. Un altfel de Eminescu, pe care să-l savurăm pe neobligate cu un meniu vienez.
Ne face captivi cu savoarea și bucuria-i de a ne povesti, uica Mihai, într-o interpretare memorabilă demnă de proza lui Eminescu.
Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin
“Dintre mâncărurile preferate ale lui Eminescu se știe despre varza cu cârnați. Și nu vorbim aici de celebra fiertură, pe care o pune românul la foc când cămara-i săracă și musafirul nepoftit. Ci e meniul nelipsit al studenției poetului la Viena, după bucătăria austriacă ce ne dezvăluie un Eminescu fără prea mari pretenții culinare. Deși la prima vedere pare o rețetă simplă , mâncarea asta se pregătește într-un fel anume...” .
Pot să spun doar atât, luați-vă prosoape multe și curate la îndemână. De ce? Urmărind Sarea în bucate ai să descoperi chiar tu!