loader
Foto

Galerie foto

Meniul Eminescu la "Sarea în Bucate"

La Sarea în bucate îl regăsim pe marele poet național în povești lumești despre prietenii, femeile pe care le-a iubit și mâncărurile pe care le-a poftit.

 

Veronica Mihoc

La școală profesorii ne obligau să învățăm opera lui Eminescu. La Sarea în bucate îl regăsim pe marele poet național în povești lumești despre prietenii, femeile pe care le-a iubit și mâncărurile pe care le-a poftit. Un altfel de Eminescu, pe care să-l savurăm pe neobligate cu un meniu vienez.

Ne face captivi cu savoarea și bucuria-i de a ne povesti, uica Mihai, într-o interpretare memorabilă demnă de proza lui Eminescu.

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Călin Constantin

“Dintre mâncărurile preferate ale lui Eminescu se știe despre varza cu cârnați. Și nu vorbim aici de celebra fiertură, pe care o pune românul la foc când cămara-i săracă și musafirul nepoftit. Ci e meniul nelipsit al studenției poetului la Viena, după bucătăria austriacă ce ne dezvăluie un Eminescu fără prea mari pretenții culinare. Deși la prima vedere pare o rețetă simplă , mâncarea asta se pregătește într-un fel anume...” .

Pot să spun doar atât, luați-vă prosoape multe și curate la îndemână. De ce? Urmărind Sarea în bucate ai să descoperi chiar tu!

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara