loader
Foto

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

Ne întâlnim cu o parte din echipa formată din speologi și arheologi care a cercetat situl arheologic din peșteră. După descoperirea din anii 1950, peștera a mai fost cercetată de câteva ori până la finalul secolului 20 și exista convingerea că toate obiectele depozitului au fost descoperite. Însă, între 2016 și 2018, o echipă internațională condusă de cercetătorul și arheologul Mihai Rotea de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, a revenit la Cioclovina pentru o recercetare a sitului. Evident, pe toată durata cercetării, arheologii au fost însoțiți de speologi.
.
Cu o experiență vastă, Adrian și Mihaela Sopincean sunt speologii care s-au îngrijit ca toate activitățile din peșteră să se desfășoare în siguranță. Fie că i-au instruit și însoțit pe arheologi în sit, fie că au participat efectiv la acțiuni, speologii s-au integrat rapid în echipa ce își propusese să descifreze în totalitate misterul de la Cioclovina.
.

.

20:00 DEZBATERE ELECTORALĂ

- ALEGERI EUROPARLAMENTARE -direct

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Gheorghiță, la

Gheorghiță, la "Sarea în bucate"

publicat: miercuri, 29 mai 2024

În curând, mâncare ciobănească la "Sarea în bucate"!

Plimbare pe Bega cu

Plimbare pe Bega cu "Pelicanul" | VIDEO

publicat: luni, 27 mai 2024

Două ore de plimbare pe Bega cu plecare de la D'arc pe mal până la ecluza de la Sânmihaiu Român, în 6 minute de imagini de suflet. Important este ...

O ediție "Forum Economic" despre cum se derulează investițiile oamenilor de afaceri italieni din România, cum percep aceștia actualitatea ...

 

#tvrtimisoara