loader
Foto

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

Cristina Băican
Istorii ascunse

Ne întâlnim cu o parte din echipa formată din speologi și arheologi care a cercetat situl arheologic din peșteră. După descoperirea din anii 1950, peștera a mai fost cercetată de câteva ori până la finalul secolului 20 și exista convingerea că toate obiectele depozitului au fost descoperite. Însă, între 2016 și 2018, o echipă internațională condusă de cercetătorul și arheologul Mihai Rotea de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, a revenit la Cioclovina pentru o recercetare a sitului. Evident, pe toată durata cercetării, arheologii au fost însoțiți de speologi.
.
Cu o experiență vastă, Adrian și Mihaela Sopincean sunt speologii care s-au îngrijit ca toate activitățile din peșteră să se desfășoare în siguranță. Fie că i-au instruit și însoțit pe arheologi în sit, fie că au participat efectiv la acțiuni, speologii s-au integrat rapid în echipa ce își propusese să descifreze în totalitate misterul de la Cioclovina.
.

.

10:30 Prim plan obiectiv

prima parte

11:30 Europa 360

 
(P) Cum folosesc românii internetul: divertismentul, scop principal pentru utilizatori

Dinamica pozitivă a mediului online este evidentă în România în ultimii ani, datele indicând o utilizare tot mai intensă a internetului atât în ...

Mărturii fotografice ale nunților bănățene: Un secol de tradiție | VIDEO

Colecția de fotografie veche intitulată „Bănățeni în ţoalele lor”, prezentată de Dalida Groza, reprezintă un valoros document etnografic.

(P) Elis Pavaje a încheiat lucrările de extindere a fabricii sale de la Stoenești. O investiție de 13 milioane de euro

Cel mai mare producător de pavaje din România,  Elis Pavaje , a încheiat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Stoenești, Prahova.

 

#tvrtimisoara