loader
Foto

Galerie foto

Mobilitatea urbană în Timișoara în perspectiva lui 2021

Timişoara este unul dintre polii de creştere regionali cu cea mai mare performanţă economică şi cu cel mai bun potenţial.

 

Cosmin Jitariuc
Europa 360°
Ediția de Vest

Un raport al Băncii Mondiale clasează capitala Banatului pe primele locuri - după Bucureşti – alături de Cluj şi Iaşi.

Totuşi, mai este loc de îmbunătăţiri astfel încât Timişoara să devină un oraş sustenabil şi inteligent. Pentru asta a fost demarat un proiect de mobilitate urbană care se desfăşoară în oraşul de pe Bega.

Până în 2021 autorităţile trebuie să atingă mai multe obiective de mobilitate urbană care cuprind circulaţia rutieră, feroviară, aeriană, dar şi mijloacele de transport nepoluante. Am putea considera că acesta este un exaqmen pentru Timișoara- Capitală Culturală Europeană 2021.(w500)

Este și tema reportajului difuzat în cadrul emisiunii, care face parte din proiectul Circom Citizenship sezonul 4 cu finanțare de la Parlamentul European.

Invitați în studio sunt Mihai Cojocaru (Timişoara Sustenabilă), Raluca Pescar  (arhitect, Preşedinte Asociaţia Expose Architecture) și Gratian Mihăilescu (fondator Organizaţia UrbanizeHub Romania).

Emisiunea "Ediţia de Vest" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 12.06.2017, de la ora 18:30, cu reluare marți 13.06.2017 la ora 11:00. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului TVR Timișoara.


 

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara