loader
Foto

Galerie foto

Mona Lazăr:„Pictura m-a învățat să zbor”

Mona Lazăr e un om curajos, care se joacă cu vorbele, la fel de frumos ca și cu culorile.

 

Roxana Morun
Selfie

Mona spune povești despre emoții și sentimente. Mona vorbește în imagini. Mona picteză în culorii puternice și vii, la fel ca și felul în care trăiește. Fără jumătăți de măsură. Asumat.

În copilărie a impresionat-o pe doamnă învățătoare cu povestea motanului cu blană neagră și ochii galbeni. Cam tot pe atunci a înțeles că îi place treaba cu scrisul și cititul. Mai târziu a ales să facă Facultatea de Litere. A fost însă mereu atrasă de culoare și de forța și energia pe care culorile o emană.

 

Viața a purtat-o prin diverse locuri, a fost profesoară și a lucrat în două rânduri într-o corporație, dar a simțit că nu aceasta îi e menirea. A început să picteze aproape fără să știe ce face, fără o pregătire prealabilă. Și-a pus pur și simplu emoțiile pe pânză. Apoi a fost atrasă de designul de interior și s-a hotărât să mai facă o facultate cu acest profil. Și totuși împlinirea nu a venit nici din această profesie.

Nu s-a gîndit prea mult atunci când a renunțat la tot și a decis să își urmeze calea sufletului și să picteze. Părinții au fost sceptici, însă prietenii au încurajat-o și au susținut-o.

Acum are un site, monalazar.com, unde scrie și își expune lucrările. Se simte liberă și fericită.

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, de la ora 17.30, la TVR Timişoara, Mona Lazăr își va spune povestea, la SELFIE.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai sus.

(w882)

22:00 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara