loader
Foto

Munca în străinătate: Vise transformate în coşmar

A ales să lucreze în străinătate pentru o viaţă mai bună dar a ajuns să trăiască în condiţii mizere. Firma care l-a angajat nu i-a mai dat banii pentru munca prestată. Și nu este o poveste singulară.  

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La "Ediţia de Vest" am vorbit despre românii care în loc de viaţa mai bună pe care o căutau în străinătate au ajuns să trăiască un coşmar.

Firmele care intermediază astfel de contracte au ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă, dar multe se dovedesc a fi intreprinderi create pentru a-i jecmăni pe cei care fug de sărăcie pentru a-şi putea întreţine familiile.

Dezbaterea de astăzi a atras atenţia asupra pericolelor ce îi pândesc pe românii care îşi caută serviciu peste hotare. De asemenea am discutat despre ce pot face pentru a nu cădea în capcanele întinse de firme fantomă.

Invitați în studio au fost: Laurenţiu Dincă (şeful Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane), Ileana Tomoioagă (inspector şef adjunct ITM Timiş) și Flavius Ilioni (Asociaţia AIDROM).

Emisiunea "Ediţia de Vest" s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 19.10.2015 la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 20.10.2015 la ora 00:30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

3:30 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara