loader
Foto

Munca în străinătate: Vise transformate în coşmar

A ales să lucreze în străinătate pentru o viaţă mai bună dar a ajuns să trăiască în condiţii mizere. Firma care l-a angajat nu i-a mai dat banii pentru munca prestată. Și nu este o poveste singulară.  

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La "Ediţia de Vest" am vorbit despre românii care în loc de viaţa mai bună pe care o căutau în străinătate au ajuns să trăiască un coşmar.

Firmele care intermediază astfel de contracte au ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă, dar multe se dovedesc a fi intreprinderi create pentru a-i jecmăni pe cei care fug de sărăcie pentru a-şi putea întreţine familiile.

Dezbaterea de astăzi a atras atenţia asupra pericolelor ce îi pândesc pe românii care îşi caută serviciu peste hotare. De asemenea am discutat despre ce pot face pentru a nu cădea în capcanele întinse de firme fantomă.

Invitați în studio au fost: Laurenţiu Dincă (şeful Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane), Ileana Tomoioagă (inspector şef adjunct ITM Timiş) și Flavius Ilioni (Asociaţia AIDROM).

Emisiunea "Ediţia de Vest" s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 19.10.2015 la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 20.10.2015 la ora 00:30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
România la Olimpiadă: Ținute create de Olah Gyarfas, absolvent FAD Timișoara | VIDEO

Uniformele oficiale ale lotului olimpic român au create și realizate în România. Designerul vestimentar este un absolvent al Facultății de Arte ...

Phoenix: Concert aniversar în Parcul Rozelor (2010) | VIDEO

Joi, 25 iulie, de la ora 17:15, la TVR Timișoara, ne reamintim de concertul aniversar Phoenix, care s-a ținut în 2010 în Parcul Rozelor.

Cinecluburile: alternativă la filmul comercial vs. instrument de propagandă

Marți, 23 iulie, de la ora 18.30, la TVR Timișoara, vă invităm la "Istorii Ascunse", cu Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara