loader
Foto

Munca în străinătate: Vise transformate în coşmar

A ales să lucreze în străinătate pentru o viaţă mai bună dar a ajuns să trăiască în condiţii mizere. Firma care l-a angajat nu i-a mai dat banii pentru munca prestată. Și nu este o poveste singulară.  

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La "Ediţia de Vest" am vorbit despre românii care în loc de viaţa mai bună pe care o căutau în străinătate au ajuns să trăiască un coşmar.

Firmele care intermediază astfel de contracte au ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă, dar multe se dovedesc a fi intreprinderi create pentru a-i jecmăni pe cei care fug de sărăcie pentru a-şi putea întreţine familiile.

Dezbaterea de astăzi a atras atenţia asupra pericolelor ce îi pândesc pe românii care îşi caută serviciu peste hotare. De asemenea am discutat despre ce pot face pentru a nu cădea în capcanele întinse de firme fantomă.

Invitați în studio au fost: Laurenţiu Dincă (şeful Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane), Ileana Tomoioagă (inspector şef adjunct ITM Timiş) și Flavius Ilioni (Asociaţia AIDROM).

Emisiunea "Ediţia de Vest" s-a difuzat în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 19.10.2015 la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 20.10.2015 la ora 00:30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

3:00 Descoperă vestul

7:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara