loader
Foto

Galerie foto

Muzicienii din Banat „conservaţi” într-un Lexicon

„Lexiconul Muzicienilor din Banat” este o carte-document, de o importanţă crucială pentru viaţa muzicală a regiunii.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Ioan Tomi (muzicolog, compozitor, critic muzical, lexicograf şi profesor) şi-a asumat menirea, aproape sisifică, de a scrie o lucrare de amploarea celei sus-numite. Munca de cercetare a fost enormă, dar beneficiile rezultate din tipărirea celor două volume e pe măsură.

Despre cei patru ani de eforturi pe care domnul Ioan Tomi le-a făcut întru adunarea materialului ne povesteşte chiar dumnealui, astă-seară, în direct.

E demnă de remarcat iniţiativa unor tineri entuziaşti de a realiza o aplicaţie mobilă care informează asupra celor mai importante puncte de interes cultural din Timişoara. Are un concept unic şi se adresează atât localnicilor, care îşi doresc să afle mai multe despre oraşul lor, cât şi turiştilor, care se bucură de beneficiile acestui adevărat ghid.

Adelina Semian şi Roland Huhn, aceia care, voluntar, din iubire pentru Timişoara, au creat aplicaţia, ne sunt alături, în direct.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 23.07.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 24.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

18:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

-direct (Reluare)

18:30 Monocrom

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara