loader
Foto

O propunere de luat în considerare: Petreceţi vara în Timiş!

Este îndemnul pe care îl adresează timişorenilor Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Organizaţia a lansat prima serie de pliante cu locuri care merită vizitate în judeţ. Sunt prezentate opt obiective considerate perfecte pentru ieşirile de sfârşit de săptămână.

Pista de biciclete România-Serbia de pe malul râului Bega, lungă de aproape 40 de kilometri, a fost considerată numai bună pentru lansarea invitaţiei la cunoaşterea obiectivelor turistice ale judeţului.

Celelalte locuri care îmbie la vizitare sunt: Muzeul Satului Bănăţean, cu gospodăriile ţărăneşti ale timpurilor trecute. Traseul Mănăstirilor din Sud. Colecţia de Artă Populară de la Buziaş care adăposteşte aproape 500 de exponate. Muzeul Traian Vuia cu machetele aparatelor de zbor ale inventatorului. Cula de la Ciacova. Ştrandul Termal de la Deta. Lacul Surduc şi atracţiile din zonă.

Delia Barbu (director APDT ): În Timiș nu s-a promovat destul ceea ce se poate promova. E păcat să nu ne cunoaștem locurile înainte de a pleca în afara județului sau în afara țării. Sunt locuri minunate care merită să fie cunoscute.

Şi cei care au participat la lansarea pliantului, elevi, profesori şi părinţi spun că le e greu să identifice locurile din judeţ care ar putea atrage turiştii de weekend.

Pliantul conţine informaţii generale despre obiective, orarele de vizitare şi preţurile de intrare.

Reporter: Gabriela Stoian. Imaginea: Florin Moldovan.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara