loader
Foto

Galerie foto

Banatul la Festivalul Cântecele Munţilor Sibiu

Difuzarea emisiunii "Cântec și Poveste" din 5 noiembrie, pe canalul TVR 3, este reprogramată joi 12.11.2014.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

În acest an celebrul festival „Cântecele Munţilor” organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii” Sibiu, a ajuns la ediţia jubiliară cu numărul 40!

La emisiunea „Cântec şi Poveste” vă prezentăm prima parte a spectacolului dedicat Banatului în cadrul Festivalului „Cântecele Munţilor” de la Sibiu.

Cea de-a XL -a ediţie a acestuia a prilejuit şi aniversarea celor 40 de ani ai interpretului bănăţean Dumitru Teleagă şi lansarea unui nou album de muzică populară pe scena de la Sibiu.

Prezentarea spectacolului a fost asigurată de Iuliana Tudor iar doamna Elise Stan, în calitate de etnomuzicolog a făcut aprecieri repertoriului adus în scenă de Dumitru Teleagă (valoare folclorică şi valoare interpretativă).(w500)

Acompaniamentul spectacolului a fost asigurat de o orchestră formată din instrumetisti de la ansamblul Timişul din Timişoara şi ansamblul „Cindrelul Junii Sibiului”, dirijaţi de catre Sebastian Roşca de la ansamblul Banatul din Timişoara.

Dansatorii de la „Ceata Junilor” şi „Timisul” însoţesc recitalurile interpreţilor Felicia Stoian, Carmen Popovici Dumbravă, Nicu Novac şi Dumitru Teleagă!

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 5.11.2015 de la ora 20.00, cu reluare vineri 6.11.2015 la ora 4.30, iar pe TVR Timișoara duminică 8.11.2015 de la ora 19.00, cu reluare luni 9.11.2015 de la ora 10.30. Vă reamintim că începând din 20.10.2015 postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara